Litereet – april 2019

“Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal”

28 Blauwe Violen, Godijn Publishing, 20 april 2019
An Tonia Teksten
Verhaal: Oostenwind
Gedicht: Lied van Licht

Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan Litereet! Alvast hartelijk welkom op mijn website. Mijn naam is An Tonia en ik heb Litereet gemaakt voor iedereen die houdt van fictie. Wat Litereet betreft: deze naam heeft helemaal niets met mijn achterste te maken, die gaat niemand iets aan.

Dit neologisme is ontleend aan het woord ‘raten’, waarderen. Ik ben een liefhebber van het lezen en schrijven van literatuur en ik vind het leuk om Nederlandstalige werken te gaan raten op mijn website. Dit wil ik o.a. gaan doen met mijn leerlingen op de school, waar ik al meer dan twintig jaar werk (havo/vwo). Ik ben nieuwsgierig, wie daarvoor te porren is.

Ook wil ik op Litereet de aandacht vestigen op mijn eigen werk, zoals in 28 Blauwe Violen, dat op 20 april 2019 verscheen bij Godijn Publishing.

Ik geniet ervan, om met anderen te werken en samen een mooi product te maken, waarvan iedereen kan genieten. Zo noem ik hier ook een andere website waar ik samen met Willemien Roos Fotografie fotogedichten maak: http://www.pixelsandpoems.nl

Regelmatig zal ik Litereet aanvullen met nieuwe teksten. Ook is er een pagina Meet & Greet, voor gastcolumnisten, die iets kwijt willen over taal, literatuur of een gerelateerd onderwerp. Ontdek het zelf maar, met een beetje verbeelding maak je de allermooiste reizen door ons oneindige Literatuurland!

Met groet van An Tonia.

Fotografie: Happinez

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.