Litereet – mei 2019

Liefde, geboorte en dood markeren de belangrijkste momenten in onze mensenlevens. Toen ik moeder werd, veranderde er iets essentieels in mij en toen ik mijn moeder verloor gebeurde dat eveneens. Uit liefde doen mensen soms onbegrijpelijke dingen, zoals twee keer trouwen met dezelfde persoon… wie doet nu zoiets en waarom eigenlijk?

Op de dag, toen ik de eerste keer trouwde, had ik er geen idee van hoe lastig het precies zou kunnen worden om me netjes aan al mijn beloftes te houden (die ik met de beste intenties heb uitgesproken). Ik dacht nog, dat ‘getrouwd zijn’ een naamwoordelijk gezegde vormde, in de zin van: Zij zijn getrouwd – maar dat werkt natuurlijk helemaal niet zo!

Na een scheiding in 2012 en een hoop andere leerzame gebeurtenissen besloten we onze relatie een tweede kans te geven. In de zin ‘Zij zijn getrouwd’ is het getrouwd zijn immer een werkwoordelijk gezegde (onthoud dat goed en doe er je voordeel mee).

Waarom? Alleen je best doen, dat is niet genoeg, samen je best willen blijven doen is dat vaak wel. Vragen over liefde, geboorte en dood zijn meestal niet te beantwoorden in één kleur.  

Liefs, An.

8 gedachtes over “Litereet – mei 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.