Litereet – mei 2019

Poëzieworkshop met basisscholieren

Voor de gelegenheid was ik afgelopen vrijdag even ‘juf An Tonia’, want ik mocht een gastles geven in groep 8 van een basisschool. De ontvangst was allerhartelijkst en er werd enthousiast gewerkt door de kinderen tijdens mijn workshop poëzie. De scholieren zijn anderhalf uur energiek bezig geweest met het schrijven van gedichten en met allerlei andere leuke fictie-opdrachten.

Ze schreven onder andere kwatrijnen over hun tijd op de basisschool. Ook maakten we samen een absurd sprookje. In juni mag ik nog een keer komen op dezelfde school, maar dan in groep 5 (kinderen van zeven tot en met tien jaar). Omdat ik al meer dan twintig jaar gewend ben aan leerlingen tussen de twaalf en de achttien (pubers en adolescenten) vind ik het best even spannend en ik hoop maar, dat het me gaat lukken om ook deze groep te inspireren tot het schrijven van poëzie.

Liefs, An.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.