Litereet – mei 2019

Welk boek lees jij nu?

Ik lees nu deze boeken:

Wees onzichtbaar, Murat Isik, winnaar Libris Literatuur Prijs 2018. Het is een mooi en ontroerend verhaal. Ik bespreek het hier op litereet aan de hand van een aantal literaire criteria. Grand Hotel Europa, van Ilja Pfeiffer ligt ook op mijn leesstapel en ik ervaar het als een magnifiek boek, dat ik niet snel (maar wel stukje bij beetje) lees.

Verder ben ik o.a. ook erg benieuwd naar: Jagersmaan, van Jan van Toortelboom, De goede zoon, van Rob van Essen, Vallen is als vliegen, van Manon Uphoff en De hemel verslinden, van Paolo Giordano.

8 gedachtes over “Litereet – mei 2019

 1. sies02

  Ik lees op dit moment Jagersmaan van Jan Vantoortelboom. Van Toortelboom is een heel goed schrijver. Hij schrijft literatuur. Als je hem niet kent moet je met zijn eerste boek beginnen. Dat is dacht ik, Meester Mitralaitte. Van Musik vond ik zijn eerste boek aardig. Een goed en vlot geschreven verhaal. Alleen, hij heeft niks “eigens”. Hij onderscheidt zich niet. Dus aan zijn tweede boek ben ik niet meer begonnen. Twee boeken tegelijk lezen kan ik niet. Er staan nog een paar boeken over de 1ste en de 2de wereldoorlog op me te wachten. En een paar thrillers. Ik mag graag afwisselen. Heb net de laatste thriller van René Appel gelezen. Dat was voor mij ook gelijk de laatste. Ook hij onderscheidt zich niet.

  Liked by 1 persoon

  1. Mies, dank je wel voor je leuke reactie! Ik ben halverwege, ik vind het een mooi en ontroerend boek. Ik hoop het binnenkort te litereten (eerst examenwerk corrigeren). Groetjes, An.

   Like

 2. Ook ik ben bezig met HET boek van HET moment: Het Grand Hotel Europa, jij weet waarom, An. Het is geen boek dat je leest terwijl je met een half oog naar het songfestival zit te kijken, maar het is een magistraal verhaal. Verder lees ik op dit moment Het grote Rembrandt voorleesboek. Het is een boek met verhalen van verschillende schrijvers naar aanleiding van werken van Rembrandt. Erg leuk om te lezen met ons bezoek aan Het Rijksmuseum, eind juni, in het verschiet!

  Liked by 1 persoon

  1. Het is precies zoals je zegt lieve Cat! Leuk, dat Rembrandtboek! Dank voor je leestip. Ik verheug me op het bezoek aan Het Rijksmuseum. Veel succes met de organisatie. Liefs. An.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.