Litereet – mei 2019

De lancering van Litereet is alweer een dikke maand geleden, maar de eerste drie r a t e s staan inmiddels op de website.

Als recensent probeer ik mijn draai nog een beetje te vinden. De negen vragen (criteria) helpen me wel goed op weg om de essentie van het gelezen werk te beschrijven. Intussen ontvang ik leuke, enthousiaste reacties, uit allerlei (onverwachte) hoeken: zeer bedankt daarvoor.

Op school is er in de meimaand meestal wel een of andere schrijfwedstrijd, gerelateerd aan het onderwerp ‘oorlog’ en/of ‘vrijheid’ (4/5 mei)…

Tussen alle reguliere lessen Nederlands met lees-, schrijf- , kijk- en luistervaardigheid vond ik afgelopen week met mijn tweedejaars een momentje (tijdens een achtste uur) om mee te doen aan zo’n gedichtenwedstrijd.

Onlangs heb ik besloten, dat ik meer tijd vrij wil maken voor actief literatuur lezen, schrijven en ‘raten’, ook in mijn lespraktijk. Ik ben sinds 1996 werkzaam in het onderwijs. Ik ben ervan overtuigd, dat het leven er een stuk leuker van wordt, als je vaker doet wat je blij maakt. Het klinkt simpel en dat is het ook. Gelukkig krijg ik af en toe interessante en inspirerende post o.a. van Passionate Bulkboek op dit gebied om mij daar een beetje bij te helpen in de klas. Zie deze leuke website (klik hieronder):

https://passionatebulkboek.nl/

Wat gebeurt er intussen nog meer op Litereet? Wel, het ABC wordt verder aangevuld met verzen en verhalen en in Meet & Greet is de gastcolumn van juni 2019 al te lezen. Tot slot: aanstaande zondag presenteer ik jullie een verrassing: Visuele vertelkunst van jong talent, van Isabelle Beekman.

Heel graag tot ziens hier op Litereet.

Liefs, An.

Foto: Isabelle Beekman – T u s s e n r u i m t e

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.