Litereet – mei 2019

VISUELE VERTELKUNST VAN JONG TALENT 

“Op de voorkant zie je een boomerang. Zo’n ding is meestal van hout, maar bij mij dus net even anders.”

Hallo lezers! Isabelle Beekman (1999) heeft geen standaard recept voor het bereiden van een litertje literatuur, een pondje proza of hapklare brokken poëzie. Liever stelt zij geen regels voor zichzelf, ze proeft haar emoties, wikt en weegt haar woorden en kiest daar passende verrassende beelden bij ter illustratie. Op deze wijze probeert ze haar gedachten te ordenen. Ze wenst zich absoluut niet in een of ander kant-en-klaar kookboek in welk hoekje van de literaire boekenkast dan ook te laten plaatsen.

“Schrijf maar,” zo werd ze aangemoedigd door één van haar vriendinnen die een oud schriftje met een lege bladzijde uitnodigend en uitdagend voor haar op tafel legde. Het begon allemaal in 2013, vertelt Isabelle. Er waren destijds onmiskenbare miserabele elementen in haar leven, die een metamorfose hebben ondergaan onder andere dankzij haar visuele vertelkunst.

Ze vervaardigde onlangs een in het oog springend inspiratiebundeltje genaamd TUSSENRUIMTE. Dit vormt tevens een onderdeel van een eindwerkstuk van haar opleiding en het werd door haar docent Kunst gekwalificeerd als ‘zeer goed’ en als je mijn mening op prijs stelt: ‘magnifiek’ en ‘heel erg tof’! Isabelle heeft niet alleen schrijftalent, maar ook zeer veel gevoel voor beeldende vorming.

De tekst in TUSSENRUIMTE is complex en gelaagd, elk gedicht kun je op diverse manieren lezen als je wilt. De beelden zijn spannend en laten de kijker gissen. Wat gebeurt er precies? Dat is precies de bedoeling, zegt Isabelle. Deze vrije verzen en fascinerende fotografie van Isabelle Beekman zijn uniek, ze zijn gebrouwen naar een ongerijmd concept en ze smaken naar méér. 

Isabelle Beekman – Tussenruimte

Isabelle:

“In het leven loop je onherroepelijk tegen grenzen aan, je loopt tot je niet meer kunt, tot aan de afgrond… maar omdat je grenzen kunt verleggen en toch weer vérder moet spreek ik liever over Tussenruimte.

Foto’s: teksten en beelden uit Tussenruimte

Liefs, An.

4 gedachtes over “Litereet – mei 2019

  1. sies02

    An Tonia, An Tonia, wat ben jij ontzettend enthousiast. En wat breng jij vaak nieuwe dingen op je website. Je moet er, denk ik, ontzettend veel tijd aan besteden. En je blijft verrassen! Super!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.