Litereet – augustus 2019

Hallo lieve lezers,

Het is wel een beetje raar en misschien zelfs enigszins ondankbaar, dat je in een hangmat een stapel boeken gaat liggen lezen, als je bijna een maand lang op het sprookjesachtig mooie, verrukkelijke, zonnige Corsica mag verblijven. Corsica vroeg me herhaaldelijk om te komen zwemmen, duiken, snorkelen, wandelen, klimmen, varen, ontdekken, ruiken, zonnen, eten, drinken en genieten. In die hangmat voelde ik me bijna schuldig, dat de boeken me steeds terug bleven roepen en dat ik wellicht te weinig oog toonde voor de bijzondere schoonheid van het eiland. Ik heb geprobeerd een en ander te combineren, maar alle boeken die zijn meegereisd – zie het berichtje van juli – heb ik in elk geval met veel plezier gelezen.

Wat schrijven betreft: het is gelukt om op Corsica de verhalen van het schrijfproject voor uitgeverij Godijn af te maken, voor de deadline van 31 augustus. Het ‘zinderende zomerverhaal’ (deel 1) en het ‘wrede winterverhaal’ (deel 2) zijn gereed. Mijn werktitel luidt: De prins en het gestolen hart. Dat klinkt sprookjesachtig, maar wees alvast gewaarschuwd, niet alle sprookjes lopen voor iedereen even goed af. Als je benieuwd bent, volg dan de onderstaande link:

https://www.godijnpublishing.nl/auteurs-portfolio-category/project-auteurs/

Ook de andere website met fotogedichten zal weer wekelijks worden aangevuld met nieuw materiaal door Willemien Roos Fotografie en An Tonia Teksten. Neem binnenkort gerust een kijkje op

http://www.pixelsandpoems.nl

Wat de recente literete gastcolumnist betreft: ook die brengt sprookjesachtig nieuws. Rieks Veenker heeft een juweel van een voorleesboek gemaakt, afgelopen juli kroop de Sprookjesvogel uit het ei! Natuurlijk heeft Litereet hier aandacht voor. Deze bekende auteur en musicus schreef o.a. Beestige Morabels en De tuinen van Ginder. Zijn lezenswaardige gastcolumn voor Litereet gaat over sprookjestaal:

In het Groot Etymologisch Woordenboek lees je dat sprookje oorspronkelijk een verkleinvorm is van sproke. Logisch als erover doordenkt. Spreken-sprak-gesproken. Een gesproken vertelling dus. Hoe zit dat met talen om ons heen?

Lees de column verder in Meet & Greet!

Lezers, hartelijk dank, dat jullie weer meelezen op Litereet.

Liefs, An.

6 gedachtes over “Litereet – augustus 2019

  1. sies02

    Ha An, jaloers op jouw hangmat. Hoewel ik zelf tijdens de vakantie veel minder lees dan normaal.
    Ik wil dan zien en beleven. En ben daar dan doodmoe van. Maar o, wat is dat genieten om even wat meer van de wereld te kunnen zien. Jij hebt dus weer een heleboel taal tot je genomen. Fijn! Want taal is zo prachtig! Ben zelf ook weer veel aan het lezen. Heerlijk. Een prachtig boekje gelezen. Maar daar hoor je later meer over. Want ik vind dat jij dat ook moet lezen. Je hoort ervan. Liefs, Antonia.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.