Litereet – augustus 2019

Lieve Lezers,

Allereerst bedankt dat jullie allemaal weer willen meelezen. Welkom terug op Litereet!

Corsica 2019

We zijn weer terug van vakantie, meneer T., onze lieve dochters, schoonzoon en ik. Na zes weken heerlijk zomer vieren mochten we weer terug naar ons werk, school en studie. We zijn dankbare en trotse ouders en wij mogen niet klagen. Corsica was geweldig en Zeeland is ook fantastisch, maar het gewone leven is weer begonnen voor alle eilanders. Meneer T. is weer aan het werk op zijn Stadskantoor en ik fietste met een volle blauwe boodschappentas naar school, met aan te prijzen leesvoer voor mijn leerlingen van klas 1 tot en met klas 5. Ik hoop, dat jullie ook fijne zomerweken hebben beleefd met jullie dierbaren.

Ik ben zo blij dat jullie weer meelezen. Bovendien ben ik ook zeer verheugd, dat er weer drie gastcolumnisten bereid zijn om teksten te schrijven voor Litereet. Op dit eigenste moment worden er verse columns bedacht en geschreven…

Meet & Greet Badia

Badia Et Talabi is niet bang om te zeggen wat zij vindt, zij wordt alom bewonderd op Facebook en zij wordt nu al herkend op straat door haar fans in Zuid-Nederland. Zij heeft een heel eigen stijl, die veel mensen aanspreekt en inspireert. Mij ook! Ben je nu al benieuwd naar haar teksten? Op Facebook vind je treffende quotes, prachtige gedichten, hilarische korte verhaaltjes en andere teksten vol passie en wijsheid van Badia. Ik ben super benieuwd. Per 1 september kun je haar tekst hier (en op Facebook) lezen in Meet & Greet.

Meet & Greet Julius

Deze wijze man is een Bekende Brabander, een befaamde hofdichter in Zuid-Nederland, cultureel opperhoofd in Meijerijstad en omstreken en o.a. geliefd op Facebook bij collegadichters en -schrijvers in zijn Schrijverscollectief, waarvoor hij bijeenkomsten regelt. Zo houdt hij zijn literatuur springlevend en inspireert hij zijn lezers. De veelzijdige, meesterlijke Julius is zeker niet van gisteren, maar wel heel eigentijds met zijn YouTube kanaal met eigen muziek en poëzie. Hij schrijft elke week een gedicht voor de Mooi Rooi Krant en er valt nog veel meer te zeggen over deze man en zijn prachtige poëzie, maar voor nu moet je nog even geduld hebben… Ik ben heel erg blij, dat hij voor Litereet een tekst wil schrijven en ik ben heel erg benieuwd naar zijn bijdrage.

Meet & Greet Joke

Joke de Meyer is een auteur van een totaal ander genre: thrillers! Zij beheert de pagina Jokes Detectivemysteries op Facebook, waar zij een schare trouwe aanhangers heeft. Van haar verschijnt in september een nieuw boek: “Bloedprent”,  bij Beefcake Publishing van uitgever Inan Akbas. Ze schrijft origineel en spannend. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar de bijdrage van Joke. In oktober mogen we haar column tegemoet zien.

De vakantie is voorbij, maar de zomer duurt voort. Ik hoop, dat je tijd genoeg hebt om lekker te lezen. Ik heb het afgelopen weekend dikke tranen gehuild om het eerste deel van Kom hier dat ik u kus, van Griet op de Beeck. Wat intens mooi maar pijnlijk vond ik het. Logica brengt ons van A naar B, maar verbeelding brengt ons overal – dat is waarom ik lezen zo heerlijk vind.

Liefs en literete groet van An.

volg ook @antoniateksten op instagram

© An Tonia Teksten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.