Litereet – september 2019

Hallo lieve lezers,

De literete gastcolumnisten van september verwelkom ik als heerlijk verfrissende herstwinden vol kleur… Ik voel me zeer vereerd en dankbaar, dat jullie met me mee willen lezen en schrijven. Lezers, dank jullie wel, dat jullie hier weer op LITEREET zijn!

Adrie Boxmeer is als journalist en eindredacteur van diverse bladen de hele dag bezig met taal, zeker sinds hij het leven deelt met een docente Nederlands (Catalijn van Wijk). Zijn uitgesproken mening wordt graag gelezen en daarom ben ik zeer verheugd, dat hij spontaan een tweede gastcolumn heeft geschreven. Deze is vanaf morgen te lezen via Facebook en vanaf vandaag in MEET & GREET hier op Litereet.

Meer litereet nieuws…

Verder kun je in Litereet 5 een vergelijking tussen drie boeken vinden (thema “mishandeling”) als inspiratie voor de Leeskringen in de (voor)examenklassen op de school waar ik werk. De boeken heb ik inmiddels uitgelezen en ik kan melden, dat ik als lezer zeer geraakt werd.

Het thema ‘mishandeling’ is niet leuk, maar wel leerzaam. In elke klas van alle scholen in Nederland worden (volgens statistische gegevens, voor zover bekend) gemiddeld twee leerlingen mishandeld. Dat is twee teveel! Door erover te lezen, leer je je inleven in personen, in onze naasten, die dingen meemaken, die zonder auteurs als Griet op de Beeck, Manon Uphoff en Arthur Japin misschien ver en onvoorstelbaar zouden blijven.

De titels zijn:

  • Kom hier dat ik u kus, geschreven door Griet op de Beeck
  • Vallen is als vliegen, geschreven door Manon Uphoff
  • Maar buiten is het feest, geschreven door Arthur Japin

Veel plezier met de nieuwe gastcolumns.

Groeten van An.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.